Pszichológiai ellátás

Mikor van szükség pszichológus bevonására?

  • Az egyes élethelyzetekben a gyermek különbözően reagál
  • Gyakori megbetegedés, fejfájás, hasfájás vagy egyéb testi tünetek, ami mögött nem áll szervi probléma (orvosi kivizsgálással bizonyítva)
  • Visszaesés jelentkezik a teljesítményben, figyelmi működésben, esetleg a társas kapcsolataiban.

Mi történik a pszichológusnál?
A pszichológiai ellátást a szülő, gyermek és pedagógus is kezdeményezheti. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a gyermek pszichológiai ellátása kizárólag a törvényes képviselő beleegyezésével történhet. A gyermekkel történő első találkozást minden esetben szülőkkel folytatott beszélgetés előzi meg, melynek célja a helyzet feltérképezése. A szakembernek titoktartási kötelezettsége van.

A szülőkkel folytatott beszélgetés után a gyermek állapotának felmérése következik. Az állapotfelmérés szakaszának végén a pszichológus minden esetben szóban és – igény esetén – írásban is visszajelzést ad a szülőknek. Amennyiben szükséges, a probléma jellegének megfelelően terápiás ellátás kezdődik.

Nevelési tanácsadás
Egyéni vizsgálat és ellátás
Beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek ellátása
Prevenciós szolgáltatások

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató