SNI, BTMN Konferencia

SNI, BTMN Konferenciát tartottunk

A Református EGYMI Országos Értéktermő Központja idén május 27-én rendezte meg az SNI, BTMN Konferenciát. A tehetséggondozáson belül az egyik kiemelt küldetésének tartja az intézmény az olyan különleges bánásmódot igénylő gyermekek támogatását, figyelemmel követését, akik valamilyen – akár nem tantárgyi-, de kiemelkedő kompetenciával, képességekkel rendelkeznek. Évről évre megszervezzük ezt a már hagyománynak mondható rendezvényt, ahol idén is sok fiatal mutathatta be tehetségét.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az előző évektől eltérően, mely a pandémia miatt korlátozott lehetőségeket szabott részünkre, most elszakadhattunk az online tér keretei közül, és személyesen is találkozhattunk a pályázókkal. 

A paletta sokszínű volt idén is. Az ország több pontjáról jelentkezett diákok között volt, aki szöveg- vagy mesemondásban, zenélésben jeleskedett vagy sportolt. Láttunk csodálatos képzőművészeti alkotásokat, festményeket, és volt, aki a sütés-főzés fortélyaiba vezetett be bennünket. Megismerhettük a szorobán számolóeszköz fantasztikus technikáját, mellyel a számolási nehézségekkel küzdő gyermekek is fantasztikus eredményeket érnek el a matematika világában.

Az a tapasztalatunk, hogy amellett, hogy a konferencián résztvevő gyermekek megmutatják ügyességüket, hasznos számukra, hogy találkozhatnak más, hasonló képességű társaikkal is, eszmecserét folytathatnak egymással, így végeredményképpen magabiztosabbak is lettek. A találkozó során megerősödött bennük a hit, hogy ők is értékesek, ők is jók valamiben. Valójában ez a célunk a rendezvény szerevezésével: tudjuk, hogy minden ember tehetséges valamiben, és ennek megcsillantására is tökéletes ez a konferencia.

Örülünk, hogy rendezvényünk felkeltette sok diák és pedagógus figyelmét, és bízunk benne, hogy jövőre is sok fiatal mutathatja meg, hogy miben jó, miben más…

Kiss Ákosné
regionális tehetségkoordinátor

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató