Szülő tréning

Szülőtréning az autizmus spektrumzavarban szenvedő gyermekek szüleinek és gondozóinak részére.

Székhelyintézményünkben 2019. november 26-án szülőtréning megrendezésére került sor. Az esemény helyszíne a Hold utcai épület korai fejlesztője volt. A szülőket, óvónőket, dajkákat, pedagógiai asszisztenseket, tanítókat vártunk a rendezvényre.
A nap célja az volt, hogy a szülők, a gyermekeket nevelő pedagógusok minél több információt kapjanak az autizmus elméleti hátteréről, a gyakorlati beavatkozás módjáról. Minél több ismerettel rendelkeznek az érintett szülők és pedagógusok az autizmusról annál könnyebben tudják eldönteni, hogy mi szolgálja legjobban a gyermekek fejlődését, a gyermekek viselkedése könnyebben megérthető.
Az előadások során bemutatták a ma legelfogadottabb tudományos nézeteket az autizmusról, illetve azokat a beavatkozási stratégiákat, amelyeket az ellátás során alkalmaznak kollégáink (napirend, hetirend, timerek, feladatszervezési formák – dobozos, mappás -, jutalmazási rendszerek, kommunikációs rendszerek, vizuális megsegítés). Az előadásokat filmrészletekkel színesítették, amelyek oldották is a hangulatot és láthatóvá – érthetővé is tették a száraz elméletet. Számtalan kiadványt is bemutattak a szülőknek, amelyekből tájékozódhatnak, segítséget kaphatnak.
A rendezvényen kb. 25 fő vett részt, szülők és pedagógusok vegyesen. A délelőtti szakasz lezárása után, a kötetlen beszélgetésen az érintett családok maradtak. Ekkor volt alkalom arra, hogy a gyermeküket ellátó gyógypedagógusokkal kényelmesen, egy kis uzsonna elfogyasztása mellett beszélgessenek az őket leginkább foglalkoztató problémákról. Mindannyian pozitív visszajelzést adtak az esemény után. Sok segítséget kaptak a tréning során, munkatársaink arra törekedtek, hogy a mindennapi életet könnyítsék meg a családok számára a bemutatott eszközökkel, eljárásokkal.
Összességében jó hangulatban telt el az egész nap, előadóink gondoskodtak róla, hogy tartalmas napot töltsenek nálunk az érdeklődők.

Török-Ilyés Edit (székhelyintézmény-vezető helyettes)

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató