Szeptemberi kihívások – új, csatlakozó intézmények

Ismét elérkezett egy új tanév, újult erővel, nagy lendülettel kezdte meg a munkáját a Székhelyintézmény lelkes csapata. Tette mindezt azért, mert az országos óvodaépítőprogramnak köszönhetően számos új intézmény csatlakozott a Református EGYMI-hez, hogy munkájukat segítsük, támogassuk. Elkezdtük ezekben az óvodákban is a szűrések elvégzését, a gyermekek képességeinek felmérését. Ezeknek az igényeknek megfelelően bővítjük folyamatosan a szakembergárdánkat. Nagy kihívást jelent a munkatársi gárda bővítése, sajnos a logopédusok, gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok, pszichológusok, mozgásfejlesztők száma nem bővül olyan gyorsan, mint a szép új óvodáké. Az EGYMI minden kollégája így is szívvel-lélekkel igyekszik a megemelkedett igényeket kielégíteni.

Új, csatlakozó intézményként köszönthetjük az Apró Tanítványok Református Óvodát, az Áldás Református Óvodát, a Balatonalmádi Nádas Református Óvodát, a Dunaharaszti Kisharang Református Óvodát, az Ég-Ígérő Érdligeti Református Óvodát, és a Szigetszentmiklósi Hajnalcsillag Református Óvodát. Isten gazdag áldását kérjük munkájukra.

Az új intézmények mellett, a korábban csatlakozott partnereinknél is megkezdtük a szűréseket, az ellátások megszervezését. A megnövekedett gyermek- és tanulólétszám mellett nagy kihívást jelentett idén a tanév elindítása. Köszönjük minden munkatársunk elhivatott és áldozatkész munkáját. A mindennapi munkánkat segítik az újonnan kapott eszközök és a pedagógusaink által megálmodott saját ötletek, melyek megvalósításában segítenek lelkes gyógypedagógiai asszisztenseink, akiknek nem lehetünk elég hálásak.

Boldog tanévkezdést mindenkinek!

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató