Új református óvoda épül Berettyóújfaluban

A Református EGYMI képviseletében, 2021. szeptember 16-án, Radványi Csaba a Debreceni Tagintézmény Tagintézmény-vezetője, Hudákné Bánáti Krisztina Tagintézmény-vezető helyettes és Bíróné Sándor Csilla a Berettyóújfalui Telephely Csoda-tár óvodájának koordinátora vettek részt a Szivárvány Református Óvoda új épületének alapkő letételi ünnepségén.

Berettyóújfaluban jelenleg háromcsoportos a református óvoda, a most épülő új óvoda már négy gyermekcsoporttal fog működni, 100 gyermek számára biztosít majd elhelyezést. A beruházás a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának részeként valósul meg, amiben országszerte 66 óvoda épülhet, bővülhet, illetve újulhat meg 35 milliárd forintból. Hajdú-Bihar megyébe ebből az összegből 3 milliárd forint jut, melyből 5 új intézmény épül – Berettyóújfaluban, Püspökladányban, Debrecenben Bánkon, a Nagysándor-telepen és a Tégláskertben –, valamint Balmazújvároson és Debrecenben, a Tímár utcában a már meglévő épületet bővítik.

Az ünnepségen Főtiszteletű Fekete Károly Püspök, Nagytiszteletű Tóth Tibor Esperes, dr. Fürjes Zoltán a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Muraközi István Berettyóújfalu város Polgármestere mondtak köszöntő beszédet.

Püspök Úr igei szolgálatát a következő gondolattal zárta: „Azzal a hittel tesszük le ezt az alapkövet, hogy a Szivárvány Református Óvoda itt, Berettyóújfaluban, szeretetben fogja napról napra megfürdetni azt a száz kisgyermeket, a nevelői és munkatársi gárdát, akik majd ide fognak járni, és segíti azt, hogy ez a hely Jézus által érintett, Jézus által megáldott hely legyen.”

Szeretettel gratulálunk a Szivárvány Református Óvoda közösségének, a további tartalmas együttműködésben bízva, Isten áldását kívánjuk munkájukra!

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató