Református verseny sajátos nevelési igényű és BTMn gyerekek részére

2019 október 15-én az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda a Református EGYMI Debreceni Tagintézményével karöltve a Tiszántúli Református Egyházkerület református iskolái sajátos nevelési igényű és BTMn-es tanulóinak szervezett versenyt „Szivárványvilág” elnevezéssel. A verseny nevével arra szerettek volna utalni, hogy nem vagyunk egyformák, Isten különbözőnek teremtett valamennyiünket, mint ahogy a szivárvány is különböző színű. A cél az volt, hogy ne csak az általános tanterv szerint tanuló gyerekek vehessenek részt különböző kategóriájú versenyeken, hanem a tanulási nehézséggel küzdők is. Ezen a versenyen meg tudják mutatni azt, hogy ők is tehetségesek valamiben. A meghirdetett kategóriákban összesen 91 gyerek vett részt 13 iskolából.

A versenyt Főtiszteletű Dr. Fekete Károly Püspök Úron kívül megtisztelte még Dr. Veress Bertalan, a Tiszántúli Református Egyházkerület tanügyi főtanácsosa, Nagytiszteletű Baracsi István, az intézmény fenntartó lelkésze, Nagytiszteletű Lipták Pál nyugalmazott lelkipásztor, Dr. Hosszú József Újfehértó város újonnan megválasztott polgármestere, Mező-Halász Krisztina a helyi gimnázium intézményvezetője.

A verseny ideje alatt a Református EGYMI Debreceni Tagintézményének dolgozói tartottak előadást pedagógusok részére a következő témakörben:

Radványi Csaba: A különleges bánásmódot igénylő gyermekek ellátása a jogszabályok tükrében

Garzóné Tóth Anita: Fejlesztés minden nap: a Meixner módszer

Olvass tovább: https://ujfehertoireformatusiskola.webnode.hu/a2019-2020-iskola/szivarvanyvilag-reformatus-verseny/

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató