Bukfenc verseny

Református EGYMI Tiszafüredi Telephelye
Szeptember 26. Bukfenc verseny

A Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthona idén is megrendezte integrált Bukfenc versenyét. A program célja, hogy a mozgás öröme mellett erősítsék az intézmények, civil szervezetek közötti kapcsolatot, valamint az oktatási intézmények tanulóinak, pedagógusainak bevonásával törekszenek az integráció megvalósítására. Az így eltöltött szabadidő lehetőséget ad arra, hogy az épek, és fogyatékosok társadalmát közelebb hozza egymáshoz, illetve az ép gyermekek megtanulják elfogadni, és kezelni a másságot, és az egész rendezvény sikerélményt nyújtson a résztvevőknek és a nézőközönségnek egyaránt. Tanulóink nagyon élvezik a játékos feladatokat, szívesen vesznek részt a közös programokon, mindig nagy izgalommal várják a délutáni meglepetés fellépőt. Egész napos felhőtlen szórakozás ez az alkalom.

Mága Zoltán a Prima Primissima-díjjal is kitüntetett hegedűművész másodszor útjára indított ökumenikus jótékonysági missziója keretében hátrányos helyzetben élőknek, nagycsaládosoknak, beteg gyermekeknek, kórházaknak, tehetséges fiataloknak, iskoláknak nyújt segítséget és templomok felújítását is segíteni kívánja. Ebben az évben a 100 templom jótékonysági koncert sorozatának tiszafüredi állomásán a mi iskolánkat is támogatták.  Csodálatos élmény volt.

A folyók világnapja

Szeptember utolsó vasárnapja a folyók világnapja. Ebből az alkalomból szerettük volna felhívni a figyelmet a környezetünk védelmére. A piaccsarnokban “újratasakot” osztottunk szét a vásárlók között, és megmutattuk, hogyan lehet “újraszalvétát” készíteni méhviasz segítségével. Vigyázzunk a környezetünkre, óvjuk a folyóinkat!

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató