Élen járnak a matematikában

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány ebben az évben 12 vármegyében rendezte meg a Megyei Matematikaversenyt. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a kétfordulós verseny első fordulójában, 3-8. évfolyamon, 460 tanuló mérette meg magát, melyből a legeredményesebb 161 tanuló jutott be a verseny 2. fordulójába. Közülük 2023. március 21-én a legeredményesebb 50 versenyző és 13 felkészítő tanár vehetett részt az ünnepélyes eredményhirdetésen.

Iskolánkat az első fordulóban 21 tanuló képviselte, melyből négy tanuló jutott be a második fordulóba.

Barati Benedek 5. osztály (felkészítő tanár: Kusper László)
Balogh Emőke 7. osztály (felkészítő tanár: Szabóné Sáfrányos Tünde)
Orosz Emese 7. osztály (felkészítő tanár: Szabóné Sáfrányos Tünde)
Rácz Balázs 7. osztály (felkészítő tanár: Szabóné Sáfrányos Tünde)

Az eredményhirdetésre Balogh Emőke (7. osztály), Rácz Balázs (7. osztály) tanulók és felkészítő szaktanáruk kapott meghívást. Szülők kíséretében, mindannyian izgatottan utaztunk Miskolcra, a Herman Ottó Gimnáziumba az ünnepélyes eredményhirdetésre, melyen mindkét tanuló a képzeletbeli dobogóra is felállhatott. Balogh Emőke az általános iskola kategória 7. évfolyamában a megye 2., míg ugyanebben a kategóriában Rácz Balázs a megye 3. helyezettje lett. Szabóné Sáfrányos Tünde szaktanár a tanítványai sikeres felkészítéséért könyvjutalomban részesült.

A második fordulóba jutott diákjaink mindegyike részt vesz a Református EGYMI Országos Értéktermő gazdagító foglalkozásain, melyek nagyban hozzájárultak elért sikereikhez.

Magyar Andrea
Petőfi Sándor Református Általános Iskola, Sátoraljaújhely

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató