Gyermeknap az óvodában, iskolában

A Református EGYMI Miskolci Tagintézményében működő Mesekert Óvoda és Magvető Általános Iskola közös Gyermeknapot tartott. A rendezvény színhelye a Magvető Általános Iskola volt. Igyekeztünk élményekben gazdag, színes programokat szervezni a gyermekek számára idén is. A játékos feladatokat úgy terveztük, hogy minden gyermeknek legyen sikerélménye. Az iskola épületében kerültek megrendezésre a játékos feladatok, az udvaron pedig a bohóc szórakoztatta a gyermekeket.
Ízelítő a programokból:
1. Célbadobós játék: A vidámra festett toronyba rakott dobozokat babzsákkal kellett eltalálni.
2. Kukoricában játékfigurák keresése: Elrejtett apró játékok megkeresése.
3. Frizbi célbadobása: A gyermekek által előre színesre festett frizbikkel kellett beletalálni a zsámolyba.
4. „Nyelvkinyújtós” játék: Vidám gyermekarcok „etetése spagettivel” papírhenger segítségével.
5. Horgászás
6. Bohóc-lufihajtogatás
7. Gokart, teke: A gyermekek mozgásigényét elégítette ki.
A program köszöntővel indult, ahol tájékoztatást kaptunk a délelőtt eseményeiről majd kiosztásra kerültek az előre elkészített ajándék tasakok, amelybe a gyermekek gyűjthették a feladatokért kapott ajándékokat. Itt kaptuk meg a menetlevelet is, mely segített a feladatok közötti eligazodásban. Ameddig az óvodások az iskola épületében tevékenykedtek, addig az iskolásokat a bohóc szórakoztatta buborékfújással, lufi hajtogatással. Miután mindkét területen befejezték a gyermekek a tevékenységeket, helyszínt cseréltünk. A program lezárásaként a bohóc vattacukrot készített a gyermekek nagy örömére, majd buborék partival zártuk az eseményeket.

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató