Református EGYMI Halásztelek Székhely Szakmai Napja: A 21. Századi Gyógypedagógus Tárháza

A Halászteleken székelő Református EGYMI Székhelyintézménye új lendületet adott a pedagógiai szakembereknek egy online szakmai nap keretében, 2024. március 27-én. A rendezvény egyik fókusza a digitális fejlődés lehetőségei a gyógypedagógia terén volt. A szakmai előadás címe a „A 21. Századi Gyógypedagógus Tárháza” volt.

Az eseményen részt vettek a Halásztelek székhelyen dolgozók, valamint az Igali tagintézmény munkatársai, összekapcsolva a különböző telephelyeket, tagintézményeket, lehetőséget adva a tapasztalatok megosztására.

Az előadást Aknai Dóra Orsolya, a Református Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény elismert szakembere tartotta, mélyrehatóan kitérve a modern digitális gyógypedagógiai módszerekre és azok gyakorlati alkalmazására. Az előadás során számos fontos témát érintett, melyek kulcsfontosságúak lehetnek a gyógypedagógia területén dolgozók számára.

Az előadás témái között szerepelt a digitális eszközök használata a tanítási folyamatban, valamint a differenciált tanítási stratégiák alkalmazása digitális eszközök felhasználásának segítségével. Aknai Dóra Orsolya érdekes példákkal és gyakorlati tanácsokkal szolgált, hogy segítse a pedagógus kollégákat abban, hogyan alkalmazhatják ezeket az innovatív megközelítéseket a mindennapi munkájukban.

Az esemény mérföldkőnek számít a Református EGYMI életében, hozzájárulva a szakmai közösség erősítéséhez és az újítások megvalósításához a gyógypedagógia területén. A résztvevők lelkesen fogadták az előadást és az abból nyert inspirációt, ami további lendületet adhat a fejlődésnek és a jobb gyógypedagógiai gyakorlatok kialakításának.

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató