Pályaorientációs nap

December 7-én a Lónyai Református Gimnázium felkérésére pályaorientációs napot rendeztünk egyhatodik osztályos csoportnak. A nap célja az volt, hogy a gyógypedagógus munkáját jobban megismerjék úgy, hogy saját maguk szereznek tapasztalatot fejlesztő eljárásokkal kapcsolatban.

A napot egy rövid ismertetővel kezdtük, betekintést kaphattak arról, hogy egy pedagógiai szakszolgálat milyen feladatokat végezhet. Kb. 25 fő vett részt a foglalkozásokon. Forgószínpad szerűen kiscsoportosan vehettek részt a rendhagyó foglalkozásokon a diákok. Lehetőségük nyílt kipróbálni a logopédiában használt hétköznapi eszközöket (lufi, szívószál), kipróbálhatták a homloklebenyterápia feladatait, vagy éppen a tükörtáblánál tesztelhették íráskészségüket. Röviden betekinthettek a pszichológus munkájába, egy rövid relaxációs feladatban vehettek részt. A forgószínpad utolsó színhelyén egy szituációs játékba kerültek, ahol azt demonstráltuk, hogy az autista személyeket mennyire zavarják bizonyos dolgok, amelyeket más ember észre sem vesz (papírzörgés, utca zaja, emberek hangja).

A visszajelzések alapján sikeres napot zártunk. A foglalkozások végén egy kis szeretetvendégség keretében vendégül láttuk a fiatalokat, közben mindenki elmondhatta saját tapasztalatait, feltehették kérdéseiket.

Török-Ilyés Edit (székhelyintézmény-vezető helyettes)

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató