Online szakmai nap az Autizmus világnap jegyében

Online szakmai napot tartottunk több mint 70 kolléga aktív részételével, március 27-én a Halászteleki Székhelyintézmény és az Igali Tagintézmény munkatársainak részvételével, két szekcióban.

Az első részt Aknai Dóra kollégánk vezette, ennek a szekciónak az előadásairól külön cikkben írtunk részletesen.

A második szekcióban a Székhelyintézmény pszichológusai tartottak előadást az autizmus világnap kapcsán változatos felvetésekkel az „ASD-vel élő gyermekek pszichológus szemmel” címmel.

A programban elsőként Herbák – Kupecz Viktória klinikai szakpszichológus arról beszélt, hogy melyek az Első lépések az autizmus felismerésében és hogy mi a szülők kikérdezésének, a játék és kommunikáció megfigyelésének szerepe a diagnosztikában és az ellátásban.

Nagyné Sarró Tímea gyógypedagógus- pszichológus, alapozó és DSZIT mozgásterapeuta a DSZIT terápia alkalmazási lehetőségeiről beszélt az autisztikus gyermekek ellátásában.

Zsarkó Beáta gyógypedagógus -pszichológus kollégánk egy kevésbé elterjedt, annál fontosabb témát hozott, ő az Autisztikus kiégés – Autizmus és maszkolás/camouflage címmel tartott előadást.

Zárásként Veszely Zsuzsa gyógypedagógus-pszichológus kollégánk osztotta meg évtizedes tapasztalatait arról, hogy Hogyan segíthetjük az autizmus spektrumzavarral küzdő tanulót és családját az integrációban.

Az előző program sikeres lebonyolítása után a jövőben is hasonlóan értékes és építő szakmai napokat tervezünk szervezni. A tapasztalatok és visszajelzések alapján újabb eseményeket tervezünk, melyek még szélesebb körű részvételt és tudásmegosztást tesznek lehetővé az érintett szakemberek és érdeklődők számára. A cél továbbra is az, hogy elősegítsük az információáramlást és a szakmai közösség erősítését a releváns témákban.

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató