Mi fán terem a gyógypedagógus?

Komoly dilemma elé állítja az általános és középiskolás diákokat, hogy milyen szakmát vagy milyen szakterületet válasszanak, amelyben el tudják képzelni jövőjüket. Az iskolák pályaorientációs napot szerveznek a tanulók számára, hogy minél több lehetőséget ismerjenek meg a pályaválasztásuk előtt. Egy ilyen pályaorientációs nap keretében tartottak bemutató foglalkozásokat és előadást a gyógypedagógusok munkájáról, az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium 9.e. osztály felkérésére, a Református EGYMI halásztelki munkatársai.
A fiatalok egy rövid előadást követően több állomáson ismerkedhettek meg a látás, a hallássérültek, az értelmileg akadályozottak, a tanulásban akadályozottak, az autizmus, valamint a logopédus szakirányok eszköz és módszertanával. Az állomásokon a kollégák játékos feladatok segítségével mutatták be az egyes szakirányokon dolgozó gyógypedagógusok munkáját.
A tanulók közelebbi képet kaptak arról, hogy milyen sokféle lehet a gyógypedagógusok élete, hogy mire lehet számítani, ha valaki ezt a szakmát választja, milyen pozitívumok és nehézségek jöhetnek szembe, ha elindul valaki ezen az úton.

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató