I. Autizmus Nap és Kék Séta

2024. április 12-én a Református EGYMI Székhelyen dolgozó, lelkes, munkatársai részt vettek az I. Autizmus Nap és Kék Séta rendezvényen, a számunkra is otthont adó Halásztelken. A rendezvény fő célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a településen élő atipikusan fejlődő gyermekekre és családjaikra. A szervezők rejtett szándéka az, hogy közösséget alakítsanak ki, ahol az autizmus spektrumzavarban szenvedők további szolgáltatásokhoz és fejlesztésekhez juthatnak a normatív ellátáson túl.

A rendezvényen részt vettek a helyi önkormányzat képviselői, civil szervezetek, lehetőség volt szakkönyvek és fejlesztő játékok beszerzésére. A felhívásnak megfelelően mindenki kékben érkezett. A gyermekek kézműveskedhettek a helyi óvoda pedagógusaival, otthon is elkészíthető fejlesztő eszközöket próbálhattak ki szakszolgálatunk asztalánál. A kisebbek nagy örömére ugrálóvár és zenés műsor is volt az eseményen. Zsíros kenyér, tea és kék sütemények várták a kilátogatókat.

Az esemény zárása egy séta volt a városka központjában kék lufikkal, szívekkel, zenével.

Igazán tartalmas és kellemes péntek délutánban volt részünk, reméljük jövőre is részt vehetünk a II. Kék Sétán.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezőknek a lehetőséget, hogy megmutathattuk magunkat, helyet kaptunk ezen a kezdeményezésen!

kép 1
kép 2
kép 3
kép 8
Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató