Gondozónői workshop Verőcén

A Verőcén, Szokolyán és Kismaroson működő bölcsődei prevenciós program tekintetében szakembereink fontosnak tartják, hogy a bölcsődék gondozónői is értsék, lássák, hogy mi történik a megfigyelések és foglalkozások során, ezért a Verőcei Munkaállomáson workshopot rendeztünk számukra.

Fekete Gy. Nóra tanácsadó szakpszichológus kollégánk elmondta, hogy milyen kérdésekkel, problémákkal fordulhatnak hozzá a gondozónők és a szülők, mik azok az életkori sajátosságok, felmerülő viselkedési zavarok, melyekben ő segíthet. Részletesen ismertette a szülő csoport foglalkozásainak tematikáját.

Jánosy Tímea nyelv és beszédfejlesztő pedagógusunk és Mészáros-Török Petra konduktor kollégánk vizsgáló eljárásuk felépítését ismertették meg a bölcsődei szakemberekkel. Hangsúlyt helyeztek arra, hogy gyakorlatorientáltan mutassák be saját részterületeket. Kiemelték annak fontosságát, hogy elengedhetetlen az, hogy a heti egy foglalkozáson látottakból a gondozónők átvegyenek egy-egy elemet és ezeket iránymutatóként beépítsék a mindennapi bölcsődei életbe. Ezzel jelentősen növelnék a gyakorlatok gyermekek fejlődésére gyakorolt pozitív hatását.

A workshop záró része egy interaktív beszélgetés volt, ahol kérdéseket, nehézségeket és eseteket is megbeszéltek a résztvevők. Több pozitív észrevételt is tettek a programmal kapcsolatban.

Külön öröm, hogy a települések gondozónői elhatározták, hogy rendszeres szakmai együttműködést fognak kialakítani egymással.

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató