Csak együtt lehetünk igazán eredményesek

A verőcei munkaállomáson dolgozó kollégák a település többcélú oktatási intézményével szoros együttműködésben végzik a feladataikat. A település református intézménye bölcsődei, óvodai és általános iskolai feladatokat lát el.

Több éves múltra tekint vissza a két intézmény kapcsolata, mely egyre szorosabb, színesebb kooperációt eredményez. Minden korcsoportban, szinte minden gyermekkel kapcsolatba kerülnek szakembereink a csoportos, illetve az egyéni ellátási formák vonatkozásában. Mondhatjuk, hogy a környék intézményei közül egyedülállóan sokféle ellátási formával és magasan képzett, elhivatott szakmai teammel segítjük, támogatjuk a verőcei többcélú intézmény pedagógiai munkáját.

Ennek a két intézmény közötti szoros együttműködésnek színfoltjai azok a szakmai eszmecserék, melyek lehetőséget adnak a közös munka kapcsán felmerülő kérdések, nézetek, esetek megbeszélésére, és az együtt gondolkodásra. 

Évente egyszer, külön-külön találkozunk a bölcsődei gondozónőkkel, az óvónőkkel, a tanítókkal, a tanárokkal és a napközis nevelőkkel.

Nagy öröm számunkra, hogy ezek az alkalmak már tervezetten bekerültek a szakmai munkaközösségek munkaterveibe. Ezt elismerésnek vesszük, hiszen ez azt mutatja, hogy hasznosnak tartják a kollégák ezeket a megbeszéléseket.

Idén a „vitaindító” téma a Református EGYMI prevenciós ellátási rendszerének bemutatás volt. Azért tartottuk ezt szükségesnek, mert a különböző nevelési szinteken dolgozó pedagógusoknak nem volt korrekt tudomásuk arról, hogy a többi nevelési szinten milyen ellátási formákban nyújtunk segítséget a gyermekeknek.

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató