Bölcsődék napja a Református Szeretetszolgálatnál

Intézményünk meghívást kapott a Bölcsődék napja alkalmából rendezett eseményre, melynek a Zsinati székház adott otthont. Nagytiszteletű Gaál Sándor esperes és Dr. Czibere Károly a Református Szeretetszolgálat főigazgatójának köszöntői után Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár mondta el, mekkora szükség van országosan a bölcsődékre és az ott nevelő szakemberekre, fejlesztésekre. Előadást hallottunk a bölcsődei ellátásokat érintő aktuális szakmapolitikai kérésekről és hatósági tapasztolatokról a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Magyar Államkincstár munkatársaitól.

A délután második felében a Gyermekút Projekt eredményeiről számolt be Dr. Kereki Judit szakmai vezető, majd bemutatkozott a Református EGYMI, Siteri Erika főigazgató mutatta be intézményünk szerkezeti felépítését, feladatellátásaink sokszínűségét. Mészáros-Török Petra a korai fejlesztés országos szakmai koordinátora a korai intervenció fontosságát és az EGYMI-ben való megvalósítás lehetőségeit ismertette, ennek klasszikus formáját és a bölcsődei prevenciót.

A nap utolsó részében két nagy református bölcsőde munkáját és szakmai programját mutatták be azok vezetői.

Sikeres napot tudhat magának intézményünk, ahol a résztvevők érdeklődtek az EGYMI lehetőségei iránt és elismerték munkánkat.

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató