Az ADHD-s gyermekek megértése és támogatása: Verőcei munkaállomás szakmai napja

A verőcei Géza Fejedelem Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde Vezetősége, valamint a Református Egymi Északi Régió verőcei munkaállomás kollégái közösen egy rendkívül informatív és hasznos szakmai napot szerveztek az intézményben dolgozó pedagógusok számára. Az eseményre 2024 március 1-én került sor, melynek során két fő témát jártak körül a szakemberek. Az előadások és bemutatók során a résztvevők betekintést nyerhettek az ADHD-s gyermekek mindennapjaiba, valamint megismerhették a Szakértői Bizottság működését és tevékenységét.

A nap első felében a Bethesda Gyermekkórház ADHD Ambulanciájának két elismert munkatársa, Sorompóné Fléger Ildikó főnővér – ADHD esetkoordinátor, valamint Németh Sándor lelkigondozó – családterápiás konzulens tartottak gyakorlati előadást. Az előadás során a résztvevők betekintést nyerhettek az ADHD-s gyermekek mindennapjaiba, valamint a velük való foglalkozásban használható hatékony módszereket és megközelítéseket ismerhettek meg.

A nap második felében a résztvevők részletes bemutatót kaptak a Szakértői Bizottság tevékenységéről. Jánosy Tímea előadása az vizsgálatok elindításának menetéről szólt, majd Dr. Kőrösy Zsuzsa és Réti Lívia részletesen beszámoltak a vizsgálatok menetéről és az eredményeiről. Simonyi-Ványi Éva a szakértői vélemények tartalmát ismertette, míg Mészáros-Török Petra bemutatta a pedagógiai vélemények főbb területeit.

Az eseményt esetmegbeszéléssel és a résztvevők kérdéseinek megválaszolásával zártuk, külön szekciókban az óvodapedagógusokkal és a tanítókkal, tanárokkal. Együtt töltöttünk el egy színvonalas szakmai napot, mely gazdagította tudásunkat és segített abban, hogy még hatékonyabbak legyünk az atipikus fejlődésmenetű gyermekekkel való munkában.

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató