Újrahasznosítás-Református EGYMI Budapesti Tagintézmény

Az újrahasznosítás egy olyan folyamat, amely során összegyűjtünk, külön válogatunk és régi anyagokat újjá alakítunk.

Az újrahasznosítás fontos a földünk és ezáltal magunk védelmére. A fémek és műanyagok ártalmasak környezetünk számára mivel rombolják a földek és vizek minőségét. Mindannyian tudjuk, hogy a papírt fák kivágásával nyerik, amely mind az erdők populációjára nézve veszélyes, mind az ózonrétegre.

Sok apró, de egyszerű lépést tehetünk meg ezek megelőzése érdekében. Válogathatjuk otthon a papírt és a műanyag használt termékeinket.

Odafigyelhetünk, hogy ne hagyjunk magunk után csöpögő csapot. Másodkézről vehetjük a ruháinkat, a gyors divatú cikkek helyett.

A Református EGYMI Budapesti Tagintézményében elengedhetetlennek tartjuk, hogy a hozzánk járó családokat is motiváljuk és támogassuk e célban. Kollégáink az intézményben újrahasznosítható Tchibo kapszulákkal készítik kávéjukat. Az üres kapszulákat pedig a Tchibo üzletekben kapható zacskóban tároljuk. Mikor a zacskó betelik egyik kollégánk elmegy a kijelölt üzletbe, ahol leadja a zacskót az ott dolgozók részére, akik pedig újat adnak cserébe.

Reméljük ebben is közösen érhetünk el sikereket!

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató