Hétköznapjaink örömei

Hétköznapjaink örömei

A tavalyi tanévben könnyebb volt eseményeket, történéseket megjeleníteni ezen a felületen, hiszen rendszeresen voltak nálunk közös programok, rendezvények, találkozók. De a tavaszi karantén mindent megváltoztatott. Az online oktatás, fejlesztés nagy kihívást jelentett számunkra technikailag és szakmailag is. Augusztus végén a személyes találkozások során reméltük, hogy ezt a tanévet már a hagyományos keretek között tudjuk megkezdeni. Hálásak vagyunk azért, hogy szeptember-október hónapban majdnem teljes egészében a megszokott módon tevékenykedhettünk. Napjainkra az online és a személyes találkozások párhuzamos megléte már kezd rutinná válni.

A központi épületünkben a korai fejlesztésben dolgozó munkatársak szeptemberben nagy lendülettel vetették bele magukat a munkába. Jó volt újra találkozni a családokkal, látni, mennyit változtak, fejlődtek a gyerekek ezekben a nem könnyű hónapokban is. Nagy örömünkre jelenleg is folyhatnak még az egyéni és csoportos fejlesztések, tanácsadások. Újonnan is sok gyermek érkezik hozzánk nevelési tanácsadás keretein belül végzett állapotfelmérő vizsgálatra. A járvány folyamatos jelenléte miatt viszont számos új dolgot kellett bevezetnünk/megszoknunk, alkalmazkodva és betartva a minisztériumi előírásokat, ajánlásokat:az intézménybe belépők hőmérsékletének megmérése és dokumentálása
– a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő kötelező használata,
– az intézmény egész területén kötelezően használandó maszk a szülők és a fejlesztő szakemberek számára
– a fejlesztő foglalkozások szűkebb körben való megtartása (csak egy szülő jelenlétében lehet lefolytatni)
– két foglalkozás között 10 perces szellőztetés biztosítása a teremben
– a gyakran használt felületek fertőtlenítő szerrel történő áttörlése
– a játékok és eszközök tisztántartása, használat utáni fertőtlenítése

Örömmel vesszük, hogy a korai fejlesztésben résztvevő családok többsége a járványveszély ellenére is még mindig a személyes megjelenés mellett dönt. Igyekszünk minden tőlün telhetőt megtenni, hogy a szülők nyugodt szívvel hozhassák el hozzánk gyermekeiket az órákra, mivel a fejlesztéseken a személyes megjelenés a legjobb. Hiszen sokkal könnyebb egy kisgyermeket tanulási helyzetbe hozni, kihívások elé állítani, megfelelő mértékben megsegíteni, ha személyesen lehetünk jelen. Könnyebb a szülővel bizalmas beszélgetéseket folytatni, amibe belefér az otthoni tanácsadás, az esetleges panaszok meghallgatása, a problémás helyzetekre és viselkedésekre irányuló közös megoldáskeresés. Természetesen fenntartjuk az online fejlesztés lehetőségét is, így a szülők a személyes megjelenés helyett, nyugodtan kérhetnek online fejlesztő anyagot a heti óraszámuknak megfelelően.

Az általunk ellátott óvodákban és iskolákban is számos kiváló munkatársunk dolgozik: a gyógypedagógusokon, gyógytestnevelőkön, pszichológusokon, fejlesztő pedagógusokon át mindenki azon munkálkodik, hogy minden nehézség ellenére is folyamatosan, zökkenőmentesen elláthassuk a ránk bízott gyermekeket. Alkalmazkodunk az óvodai, iskolai lehetőségekhez, betartjuk a helyi egyedileg megszabott előírásokat. Ez nagy elhivatottságot és rugalmasságot igényel mindannyiunktól: megszokni az állandó maszkviselést, rendszeres fertőtlenítést és szellőztetést, a gyakori tanterem cseréket, az időszakos bezárások miatti online munkára való áttérést. De a célunk közös: mindent megtenni azért, hogy a fejlesztések online vagy személyes formában, de mindenképpen megvalósulhassanak. Bízunk benne, hogy a felívelő járványhelyzet ellenére sikerül minden családot és kollégánkat megóvnunk és minél tovább folytathatjuk a munkánkat.

Information_1

Kedves látogató!

A járványügyi helyzet miatt, intézményeinkben ismételten életbelépett a járványügyi eljárásrend. Kérem, hogy tagintézményeinkben/telephelyeinken érdeklődjön a helyileg alkalmazott eljárásról.

Tisztelettel,
Bori Judit igazgató